Til: ca. 8 personer
Tilberedningstid: 45 min. Bagetid: ca. 25 min.
6 stk. æggehvider
150 gram flormelis (ca. 3 dl)
2 dl. hasselnøddekerner (finthakkede)
50 gram majsstivelse
Fyld:
4 dl. piskefløde
500 gram jordbær
sukker (efter smag)
Pynt:
1 dl. piskefløde
jordbær og citronmelisseblade
Start med:
Begynd med jordbærrene: Skyl og nip dem, tag nogle stykker fra til pynt. Skær resten af bærrene i skiver og vend sukker i.
Rouladen:
Pisk æggehviderne til skum og pisk derefter flormelissen i lidt ad gangen. Bland ca. halvdelen af de hakkede nødder med majsstivelsen. Vend det i marengsmassen. Dæk en bageplade med bagepapir og bred marengsmassen ud herpå til én stor flade. Drys resten af nøderne på.
Sæt bagværket i ovnen ved 175 grader og bag det i 20-25 min., eller til overfladen er svagt gylden. Vend den bagte kage ud på et stykke bagepapir – oversiden vender nu nedad. Læg et rent viskestykke over, og lad kagen svale.
Fyld:
Pisk fløden til skum. Tag lidt fra til pynt. Kom flødeskum over rouladebunden og drys de skivede jordbær på. Rul sammen til en roulade.
Hvis rouladen skal serveres med det samme, pyntes den med flødeskum og hele bær.
Skal rouladen serveres senere, kan den fryses. Tag den op, en times tid før den serveres, og pynt den med flødeskum og bær.
Tips!
Hindbær og senere på sæsonen brombær kan erstatte jordbærrene, Fryse-egnet . Denne lækre marengs roulade med nødder er fyldt med flødeskum og jordbær. Servér den umiddelbart efter rulningen, eller læg den i fryseren og servér den let frossen.