Osso buco

Ingredienser:
1500 gr. osso buco
3 løg
5 gulerødder
2 spsk olie
50 gr smør
2 ds flåede tomater
3 spsk tomat puré
3 dl hvidvin tør
salt og peber
2 fed hvidløg
krydder buket (5 kviste persille frisk, 1 laurbærblad, 2 kviste timian)

Fremgangsmåde:
giv kødskiverne et par snit i kanten, så de ikke danner skål under stegningen. Pil løgene og skær dem i både, skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Varm olie og smør i en stor gryde, og brun kødstykkerne, tag dem op svits grøntsagerne og læg kødet tilbage i gryden, tilsæt flåede tomater, tomat puré og hvidvin. krydr med salt og peber og kom krydder buketten i gryden. Læg låg på og lad retten simrer, ved svag varme i 1½-2 timer.

Spidskålssalat

Ingredienser:
½ spidskål
2 gulerødder
1-2 æbler
50 gr. mandler
½ dl sesamfrø

Dressing:
1 spsk. oliven olie
1 spsk. honning
1½ spsk hvidvinseddike
salt og peber

Fremgangsmåde:
Snit spidskålen fint, skræl gulerødderne og riv dem groft. Skyl æblerne og fjern kernehus, skær æblerne i tern. Hak mandlerne groft, rist mandler og sesamfrø på en pande. Bland ingredienserne til dressingen sammen. Bland det hele sammen i en skål.