Saftig hamburgerryg på grill/rottiserie

Saftig hamburgerryg på grill

1. stk. hamburgerryg

Glase: En traditionel glase til glaseret hamburgerryg består af dijonsennep og brun farin, men som en lidt alternativ version .
1 tsk. farin,
2 spsk. sød chilisauce og
1 spsk. kecap manis soja sauce
1 spsk. HP sauce.

Tag nettet af før hamburgerryggen får glase

Hamburgerryg i net blev indkøbt, og rottiserie blev gjort klar, på grillen ved 150 grader.

Glase laves  som så kan pensle på mens hamburgerryggen roterede rundt.
Hamburgerryggen roterede i ca. 2 timer ved 150 grader, og derefter hvile i 20 minutter.

Resultatet var overraskende godt. Virkelig saftig og glasen gav en dejlig sød og smagfuld kant.
(Glasen karamelliserer, så derfor kan nettet være svært at få af. Det kan sagtens lade sig gøre, men overfladen bliver lidt ødelagt. )

Asparges suppe

Inhold

1 ds. Aspargessnitter. konserves
30 g. Smør
3 spsk. Hvedemel
7.5 dl. Hønsebouillon
2 dl. Piskefløde
0.5 tsk. Groft salt
Peber. hvid, evt. Kødboller. dybfrost

Hæld aspargessnitterne til afdrypning.

Smelt smørret, kom melet i og bag det sammen med aspargesvand (fra dåsen). Tilsæt derefter terning og vand. Lad suppen koge igennem 5 min.

Hæld piskefløde i og varm suppen op til kogepunktet. Smag til med salt og peber. Kom aspargessnitterne og evt. kødbollerne i til sidst, serveres med Flutes eller kuvertbrød

Tips:

Kødbollerne giver en rigtig god ekstra smag til suppen

Lammeskank

LAMMESKANK
4 stk. pæne lammeskanke
4 stk. gulerødder
4 stk. skalotteløg
1-2 stk. persillerødder
0,25 stk. knolselleri
12 fed hvidløg
1 smule frisk timian
200 g smør
1 dl hvidvin
1 smule salt
1 smule peber

GRØN RODFRUGTMOS
1 kg melede kartofler
0,5 stk. knoldselleri
2 stk. persillerødder
1 bundt frisk persille
1 bundt frisk kørvel
3 dl mælk
100 g smør
salt og peber efter smag

Tilberedning

Lammeskank:
Gør alle grøntsager i stand og skær dem i små tern. Puds skaftet af skankene pænt, så benene er helt rene.
Læg et kvadratisk stykke dobbelt stanniol på køkkenbordet. Smør det grundigt med smør og læg en stor skefuld blandede grøntsager på midten. Placer en lammeskank oven på grøntsagerne og krydr den grundigt med salt, peber og timian. Læg yderligere et par klatter smør ved og pak stanniolet op omkring skanken. Stænk lidt hvidvin ned i pakken inden der lukkes forsvarligt oppe ved benet. Gentag processen med de andre skanke.
Sæt pakkerne i en lille bradepande og kom den i ovnen ved 170 grader i 2 1/2 – 3 timer. Ved servering åbnes pakkerne forsigtigt på tallerkenerne, så den gode sky ikke går til spilde. Server med grøn rodfrugtmos.
Grøn rodfrugtmos:
Kog kartofler, selleri og persillerødder i usaltet vand til de er helt møre.
Mos kartoflerne og purer selleri og persillerødder fint. Bland de to mos sammen.
Kom persille og kørvel i en blender med lidt kartoffelvand og en smule hønsefond og blend grundigt. Bland den grønne puré i mosen og pisk smør i.
Tilsæt mælk til konsistensen er passende. Smag til med salt og peber og server sammen med lammeskankene.

Hamburgryg gratin

1,5 kg. kogt hamburgerryg
4 dl. Cremefraiche
4 dl. Revet ost
2 spk. Sambal Olek
2 dl. Fløde
4 spk. Flødeost med hvidløg

Ovntemperatur 225 grader

Skær den kogte hamburgerryg i skiver, læg dem i en smurt ovnfast fad.

Bland indrigenserne og hæld dem over hamburgerryggen.

Bages i ovnen i ca. 25 min.

Kan serveres med salat

Hvidkåls gratin

Indrigenser

½ Hvidkåls hoved
1 stk. Løg
2. stk. Hvidløgs fed
3. dl. Fløde
1 dl. Cremefraiche
1 tsk. Sambal Olek
Salt, Peber
Revet ost.

Sæt ovnen på 200 grader.

Snit hvidkål og løg  og pres hvidløgene i. Brun disse på en pande med rigeligt smør. Når kålen er blød hældes fløde og cremefraiche samt krydderier ved, spar ikke på salt og peber.

Smag det til og lad det simre i 5-10 min.

Hæld blandingen over i et ovnfast fad og drys med revet ost.
Bages i 20-25 min i ovnen til gratinen får en pæn farve

Magnussons Coleslaw

½  hvidkålshoved eller spidskål
1 stk. Gulerod
½. Porre eller 3-4 stk. forårsløg
3 dl. Cremefraiche
1 dl. Mayonnaise
1 spsk. Sennep
Salt, Peber

Bland cremefraiche, mayonnaise og sennep. Smag til med salt og peber.

Snit grøntsagerne og bland dem i creme fraiche blandingen.

Rør godt sammen