Svensk Pølseret

Dansk klassiker som både børn og voksne kan lide.

Antal portioner4 personer
800 g kogte kartofler
8 wienerpølser
1 zittauerløg
10 g smør
3 tsk edelsüsspaprika
1 dåse koncentreret tomatpuré
2 dl skummetmælk
1⁄2 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
1⁄2 tsk groft salt
friskkværnet peber
Pynt
klippet purløg
Skær kartofler og pølser i mindre stykker. Pil og hak løget. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og svits løget i ca. 1 min. Tilsæt paprika og pølser og lad det svitse med i ca. 3 min. Skru ned til jævn varme og tilsæt kartofler, tomatpuré og de øvrige ingredienser. Lad retten koge i ca. 10 min. eller til retten er godt varm. Pynt med klippet purløg og server.

Karrysuppe med kylling

DSC_2831

Kogetid:  ca. 45 min.
Fryse-egnet
(4-5 personer)
1. kylling
1½ liter lys bouillon (eller vand)
2 tsk salt
1 løg (i skiver)
1 porre (i skiver)
et par bladselleristilke (snittede)
30 g smør
ca. 2 spsk karry
1 stor tomat (i små tern)
2 fed hvidløg (finthakkede)
3 spsk mel
2½ dl piskefløde
brøndkarse (eller andet grønt drys)
Sådan gør du:
Kom den istandgjorte kylling i en gryde med bouillon eller vand. Kog op og skum. Salt tilsættes kun ved vand eller usaltet bouillon.
Kom løg, porre og bladselleri i og kog, til kyllingen er mør (ca. 45 minutter).
Pil skind og ben fra kødet og skær det i små terninger.
Smelt smørret i en gryde og svits karry med. Kom tomat og hvidløg i og lad det snurre kort, før melet røres i.
Tilsæt 2 dl af suppen og kog godt igennem, før det pureres igennem en sigte.
Hæld tilbage i en gryde og spæd med resten af den siede kogelage/ suppe.
Kom fløden i til sidst. Varm suppen igennem, tilsæt kylling og smag til.
Serveres med lidt grønt drys som f.eks. brøndkarse.