Mille´s Pastasalat med kylling og bacon

DSC_2476

4 pers.

Ingredienser:
250 gram kyllingefilet uden skind og ben
200 gram pastaskruer
150 gram bacon i skiver
1  stk. æble eller annanas

Dressing:
4 dl. Creme fraiche 18 %
1 dl. Mayonnaise. fedtreduceret
1 tsk. Limesaft *
2 spsk. Karry
Salt
Peber

Kog pastaen i letsaltet vand og lad den køle af i en sigte. Skyl den med kold vand i en sigte så de ikke klistrer sammen. 

Skær bacon i stykker af ca. 1 cm og steg det sprødt. Læg det på køkkenrulle for at suge det overskydende fedt væk. 

Steg eller kog kyllingen og skær den i passende firkanter (ikke for små). 

Skyl æblerne og skær dem i halvstore tern.


Dressing: 
Bland alle ingredienser i creme fraichen og hæld dressingen over salaten. Bland godt så dressingen fordeler sig jævnt. 

Tips:

Har du friske asparges til overs kan du skære dem i stykker og putte dem i salaten. 

Gem lidt bacon til pynt.

After Eight kage

12 per.

200 g. smør
100 g. 70% mørk chokolade
100 g. AfterEight eller 12 stk. after eight
4 stk. æg
2 dl. sukker
1 tsk. vanillesukker
2 1/4 dl. hvedemel
2 spsk. kakao
1 tsk. bagepulver
1 knivspids salt

Glassur:
50 g. smør
½ dl. piskefløde
100 g. AfterEight eller 12 stk. after eight

Pynt:
18 stk. After Eight
frisk mynte

Tilbehør: Vanillie is eller piskefløde

Sæt ovnen på 175 grader.

Smelt smøret, chokoladen og After Eight i en kasserolle og lad det køle.
Pisk æg, sukker og vanille sukker hvidt og luftigt.  tilsæt nu chokolade smørret.
Tilsæt nu mel, cacao, bagepulver og salt. Røres grundigt sammen.
Brug en form på 24 cm. i diameter som beklædes med bagepapir.

Hæl dejen i formen. Bages i nederste del i ovnen i ca. 20 min. Kagen er færdig når den slipper kanterne og er næsten fast når man ryster formen.
Lad den køle i formen.

Smelt smør, fløde og After Eight til glassur, og hæld derefter glasuren over kagen, lad den køle i køleskab 2-3 timer.

Løsne kagen fra formen med en kniv og pynt kanten rundt med After Eight og mynte.

Kagen bliver bedre hvis den får lov til at stå et par dage i køleskabt.

Pia´s agurkesalat

1 kg. agurker

Kold lage:
3 dl. sukker
1 spsk. salt
8 spsk. 12% eddike
1 spsk. sennepsfrø
10 stk. store dildkroner

Skyl agurkerne godt og skær dem i ca. 1 cm. tykke skiver.
Bland sukker og salt i en skål. Hæld eddike over og rør rundt.
Læg agurkerne på et fad og lad dem afvande.
Læg nu agurkerne og sennepsfrø skiftevis med dildkronerne i lag i en stenkrukke eller glas. Hæld nu lagen over.

Luk til og stil dem koldt et par uger.

Ingemars citronsild

2 fede saltde sild eller 4 udvandende filletter
1 stk. lille porre
Skal fra 1 stk. citron
½ tsk. allehånde
½ tsk. hvid peber
½ tsk stødt laurbær blad
samt nogle dildkviste

Lage:
2½ tsk. 12% eddike
2 dl. vand
1½ dl. sukker
Saften fra 1 stk. citron

Skyl salten af sildene. Læg den i rigelig med koldt vand et døgn.
Filler silden og tag skindet af dem.

Kog lagen og køl den ned.

Skær silden i bidder og læg dem i en skål med tynde skiver porre og reven citronskal samt krydderierne, hælde lagen over og lad silden trække er par døgn i kølskabet.

Holder ca. 10 dage

Ingemars løgsild

2 fede saltde sild eller 4 udvandende filletter
2 spsk. allehånde
2 spsk. hvid peber
2 stk. rødløg

Lage:
1 dl. 12% eddike
1½ dl. vand
1½ dl. sukker

Skyl salten af sildene. Læg den i rigelig med koldt vand et døgn.
Filler silden og tag skindet af dem.

Kog lagen og køl den ned.

Skær silden i bidder og læg dem i en skål med peber og løg samt allehånde, hæld lagen over og stil dem koldt 1 døgn.

Pæretærte

6 pers.

150 g. smør
240 g. hvedemel
125 g. sukker
1 tsk. vanille sukker
½ tsk. ingefær
1 stk. æg
1 spsk. vand
4 stk. pære

Pensling: Vand

Pynt: Sukker

Tilbehør: Flødeskum/ is/cremefraiche

Bagetid: ca. 40 min ved 200 grader.

Skær smørret i mindre stykker og smuldre i melet. Bland sukker, vanille sukke, og ingefær i.
Saml dejen hurtigt med æg og vand. læg dejen koldt 1 time.
Smør en tærteform ca. 23 cm i diameter.
Del dejen i 2 dele, og rul hver del ud i en rund plade, der passer til formen.
Læg den ene del i formens bund, og pres dejen op langs kanten.
Skræl pærerne og flæk dem . tag kernehuset ud og læg de halve pære i formen med den buede side op af, og med stilkenden mod midten.
Læg den anden del plade dej over pærerne og tryk godt til i kanten. pensle med koldt vand og drys med lidt sukker.

Bag tærten midt oven.

Server den lunt.

Jordbær is

4-6 pers.

Is
200 g. jordbær
1 dl. sukker
1/4 dl. piskefløde
2 dl. cremefraiche 18%

Sauce:
200 g. jordbær
3 spsk. sukker

Mos eller blend jordbærene med sukker. piske fløden stiv, og vend cremefraiche og jordbærmos forsigtigt i flødeskummet. Hæld jordbærmassen i en form og dæk den med alufolie.
Frys den ca. 6 timer.

Sauce:
Mos eller blend jordbærene med sukker.

 

Susannes Waldorfsalat

4 port.

2 stk. røde æbler i tern
1 lille klase vindruer
40 g. hakkede valnødde kerner
grøn salat
½ dl. mayonnaise
1½ dl. cremefraiche

Bland ingredienserne og rørdem forsigtigt i mayonnaisen blandet med cremefraiche.

Garneres med grøn salat og pyntes med druer og nødde kerner

Rosmarin-hvidløgs kylling med hvidvin

Til marinaden
4 store fed hvidløg
½ kop frisk dild
1/4 kop friske blade af rosmarin
1/4 kop Cremefraiche
2 tsk. ekstra jomfru olivenolie
1 tsk. salt
½ tsk. frisk kværnet sort peber

1 hel kylling på 1,8 – 2 kg.
½ kop tør hvidvin

Tlberedning af marinaden:
Kom hvidløg i en foodprocessor, og kør, indtil det er hakket. Kom dild og rosmarin i, og kør til det er findelt, tilsæt cremefraiche, olie, salt og peber, fortsæt til det er helt blandet.

Kom marinaden og kylling i en plastpose og fordel marinaden omkring kyllingen. Lad kyllingen trække i kølskab i mindst 2 timer og højst 12 timer.

Hæld vinen i bundkoppen på kyllingeholderen og sæt kyllingen på kyllingeholderen og grill den til den er gennemstegt.

Inderekte medium varme til  indvendig temp 82 grader på lårets tykkeste del, ca. 45-55 min.

Vanillekranse med mandler ca. 80 stk.

vanille

250 g. mel
½  tsk. hjortetaksalt
½ stang vanille (Korn)
50 g. mandler
200 g. smør
125 g. sukker
1 æggeblomme

Bland mel, hjortetaksalt og vanille godt.
Smut og hak mandlerne meget fint.
Ælt dejen let med mandler, smør, sukker & æggeblomme.

Giv den et koldt hvil.

Kør dejen igennem vanille kranse formen og form dem til kranse.

Bages ved 200 grader 8-10 min.