konfektstykker (20-25 stk.)

150 g nougat
100 g mørk chokolade
75 g ren rå marcipan

Nougat og chokolade smeltes sammen. Hæld det halve af nougat/chokolademassen i en aluform på 6 * 14,5 cm. Rul marcipanen ud i pølser og læg to lige tykke ruller ned i nougat/chokolademassen. Hæld den sidste nougat/chokolademasse henover. sættes på køl til dagen efter.. skætes ud i stænger og stykker. Disse konfektstykker opbevares på køl , indtil servering.

kardemommekage med æbler

350 g mel
2 tsk bagepulver
170 g sukker
2 tsk stødt kardemomme
100 g smør
2½ dl fløde
1 æg
3 madæbler
3-4 spsk smør
tesukker

Bland mel, bagepulver, sukker og kardemomme. Findel fedtstoffet heri. Pisk æg og fløde sammen og hæld det i dejfadet. Rør dejen sammen og kom den i en godt smurt springform ( 22 cm i diam.) skyl æblerne og skær dem i meget tynde både. Læg æblebådene i et pænt mønster på dejen. Kom smørklatter over og drys med tesukker. sæt kagen i ovnen ved 175 grader i 45 min.

Fynsk æbleformkage

150 g smør
100 g farin
3 æg
150 g mel
2 tsk bagepulver
1 spsk kanel
3 små æbler
50 g valnøddekerner eller mandler

Rør det blødgjorte smør godt med farin og tilsæt æggene et ad gangen. Bland bagepulver og kanel i melet og rør det i dejen. skræl æblerne og skær dem i små terninger. Hak nødderne groft. kom begge dele i dejen og kom dejen i en smurt sandkageform.
Bag kagen ved 175 grader i 45-50 min.

Svenske peberkager

Ingredienser
2 deciliter mandler
200 gram smør
2 deciliter sukker
1 deciliter mørk sirup
6 deciliter hvedemel
2 tsk ingefær
2 tsk kanel
2 tsk stødt nelliker
1 tsk natron

Fremgangsmåde
Hak mandlerne groft. Rør smøret blødt med sukker. bland de øvrige ingredienser i. Del dejen i to dele og rul dem til tykke ruller. Læg dem i køleskabet i mindst en time. Skær rullerne i tynde skiver, og læg dem ud på bageplader med bagepapir.

Bages ved 200 grader i ca. 10 min.

Krydrede æblemuffins

Ingredienser
250 gram hvedemel
100 gram sukker
4 tsk bagepulver
½ tsk salt
1 tsk kanel
50 gram smeltet smør
2 deciliter mælk
1 æg
2-3 æbler

Pynt
2 spsk sukker
½ tsk kanel

Bages ved 200 grader i 20 min.

Fremgangsmåde
Bland mel, sukker, bagepulver og krydderier i en skål. Pisk smør, mælk og æg sammen og rør det i de tørre ingredienser. Æblerne skrælles, befries for kernehus og skæres i tern. Vend æbletern i dejen og fordel den i forme. Drys med sukker blandet med kanel.