2 portioner
100 g Kartofler i tern
300 g broccoli
1 tsk. smør
salt og Peber
Kog kartoflerne i 7-8 min. Læg så broccoli buketter og stilk i og lad det koge med i 5-6 min. Hæld vandet fra og blend det med smør. Smag til med salt og peber.
2 portioner
100 g Kartofler i tern
300 g broccoli
1 tsk. smør
salt og Peber
Kog kartoflerne i 7-8 min. Læg så broccoli buketter og stilk i og lad det koge med i 5-6 min. Hæld vandet fra og blend det med smør. Smag til med salt og peber.
4 personer
1 porre
½ rødløg
1 rød peberfrugt
2 kartofler
2-3 gulerødder
3-4 æg
1-2 tsk. karry
1 tsk. paprika
salt, peber
Fyld:
3-400 g Kyllingebryst såret i tynde strimler
flødeost, Philadelphia natruel, til at smøre på pandekagen
Tilberedning:
Skær porren i tynde skiver og rødløg og peberfrugt i små tern, og kom det hele i enstor skål. Riv kartofler og gulerødder groft, og kom det i skålen til de andre grøntsager. Pisk æggene let, kom krydderier i skålen, og bland det hele godt. Hæld blandingen i en bradepande beklædt med bagepapir. Bag æggepandekagen i ovnen i 35-40 min. ved 200 grader.
Steg imens kylligestrimlerne på panden og krydr dem eventuelt med lidt ekstra paprika og karry.
Tag bradepanden ud af ovnen og lad pandekagen køle af.
Smør et lag flødeost ud over pandekagen, læg kyllingestykkerne oven på, og rul pandekagen til en roulade.
1 spidskål
2 appelsiner eller 4 clementiner
100 g friske blåbær
2 spsk. hasselnødder, grofthakkede
Dressing:
1 spsk. olivenolie
2 tsk. æblecidereddike
skal fra 1 citron
salt og peber
sådan gør du:
Skær spidskålen i meget tynde strimler.
skær appelsinbåde eller clementiner i små tern, og bland kål sammen med appelsin, blåbær og nødder.
Rør ingredienserne til dressingen sammen, og vend den rundt i salaten.
lakseside – beregn 200-250 g kød pr. person
citron – usprøjtet
dild
salt og peber
1. Tænd ovnen på 200 grader undervarme eller over-undervarme ikke varmluft.
2. Fold et stort “fad” af to store stykker stanniol – de skal være større end laksens længde og bredde.
3. Læg laksen på “fadet”, og fold kanterne lidt op omkring laksen.
4. Pres saften fra ½ citron ud over laksen.
5. Skær den anden halvdel i skiver.
6. Læg dild oven på laksen, dernæst citronskiverne, og drys til sidst med salt og peber.
7. Sæt laksen i ovnen i 18-20 minutter til den er færdig uden at være tør.
8. Læg laksen i stanniolet over i et fad, og servér. Skinnet bliver hængende på Stanniolet når du tager laksen. Nemt og enkelt.
400 g rejer
3 forårslø
1 bundt persille
1 bundt basilikum
3,5 dl. grøntsagsbouillion
1 spsk. maizena
1,5 dl fløde
peber
2 pk. frisk pasta
basilikumblade
Snit forårsløg i fine ringe og hak persille og basilikumblade sådan at de fylder ca. 2 spsk. kog alle 3 dele i bouilonen i ca. 5 min. Rør maizenaen ud i fløden og pisk blandingen i saucen. Bring saucen i kog mens du pisker eller rører i den. lad den koge i 1 min. smag til med peber og vend de afdryppede rejer i.
Kog pastaen efter anvisningen på pakken og lad den dryppe af.Anret den i et halvdybt fad og hæld så rejesaucen over og pynt med rejer og basilikumblade.