Susannes æblestang med marcipan

Gærdej
2 dl.Mælk
250 gram smør
50 gram gær
2  stk. æg
550 gram mel
1 knivspids salt

Fyld
3 stk. Madæbler
150 gram Marcipan
100 gram Mandler
150 gram Smør blødt
150 gram Sukker
1 teske Kanel
1 dl. Rosiner

Samling og pensling
1 stk. Æg
sammenpisket
1 spsk. Perlesukker
75 gram Mandler hakkede

Lun smør og mælk i en gryde. Smuldr gæren heri. Rør rundt. Tilsæt æggene. Tilsæt salt, og mel lidt efter lidt. Ælt det til en smidig dej. Lad dejen hæve lunt i ca. 30 minutter.

Fyld:

Skræl æblerne, og tag kernehuset ud. Skær dem i tynde både. Riv marcipanen, og hak mandlerne groft. Bland smør, sukker, kanel, marcipan og mandler sammen til en tyk masse.

Selve kagen

Tænd ovnen på 200 grader.

Når dejen har hævet, deler du den i to. Rul hvert stykke ud til et rektangel på ca. 35×25 cm. Fordel mandelmassen på midten af hvert rektangel på den lange led. Fordel rosiner og æbler på mandelmassen.

Til det flettede mønster skal du nu skære skrå strimler i ca. 2 cm bredde. Strimlerne skal starte 2-3 cm fra mandelmassen, og gå ud til kanten. Det skal ligne et juletræ.

Flet nu dejstrimlerne ind over hinanden. Når stængerne er flettede, så pensel med æg, og drys med perlesukker og hakkede mandler.

Lad stængerne hæve 10-15 minutter, og bag dem herefter i 25-30 minutter.

slut