Belgisk æbletærte

Indhold:

2. stk. æg
180 g. Sukker
100 g. Smør
120 g. Hvedemel

3. stk. Æbler

30. g. Mandler, usmuttede
1. spsk.Sukker

Fremgangsmåde:

Pisk æg og sukker sammen. Tilsæt smeltet smør og mel, rør dejen sammen og bred den ud i en smurt, raspdrysset tærteform (26 cm i diameter).

Skræl æblerne, skær dem i tynde både og sæt dem tæt i dejen.

Drys med hakkede mandler og sukker og sæt formen i ovnen på nederste rille ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 30 minutter.

Ramsløgs frikadeller

indhold:

Okse- og svinefrikadeller med ramsløg og vin

 

800 g. hakket okse og svinekød
1 tsk. tørrede chiliflager
2 tsk. salt
2 hakkede løg
3 stk. æg
1 1/2 dl. hvid- eller rødvin
En god håndfuld frisk hakket ramsløg
4 spsk. rasp gerne rubrødsrasp
50 g. revet ost gerne Vesterhavsost eller anden god dansk fast ost.
1 dl. vand

Du kan også erstatte ramsløg med persille og 2 fed hvidløg

Fremgangsmåde:

Rør hakket okse og svinekød med tørrede chiliflager og salt.
Kom de hakkede løg, æg, hvid- eller rødvin og frisk hakket ramsløg i og vend det hele sammen. Tilsidst kommer du rasp, revet ost og vand i.
Rør farsen sammen og steg frikadellerne i olie.

 

Muffins med skinke og ost

indhold:

2 æg
2 dl mælk
1½ spsk frisk oregano, hakket
1 spsk olivenolie
200 g skinkestrimler
100 g revet ost
200 g mel
2 tsk bagepulver
½ tsk salt

Fremgangsmåde:

Bland æg, mælk, oregano, olie, skinke og ost
I en anden skål blandes mel med bagepulver og salt
Tilsæt melblandingen og rør dejen ensartet
Fordel dejen i 12 papirfome i en cupcakeform
Bages ved 190 grader i 15-18 min