Havreboller med drys

12-18 stk.

25 g gær
½ l lunkent vand eller mælk
3 dl havregryn
2 spsk sirup eller farin
1 spsk salt
1 spsk raps eller olivenolie
400-550 g mel

Fyld
½ l revne gulerødder, squash eller æbler og/eller
75 g rosiner, soltørrede bær, hakket tørret frugt, hakket chokolade
75 g hørfrø, solsikkekerner eller hakket nødder

Pynt
evt. 1 æg og gryn, frø, kerner eller nødder.

Rør gæren ud i den lune væske og tilsæt havregryn, sirup, salt og olie.
Rør 250  g. mel i væsken og tilsæt det ønskede fyld.
ælt resten af melet i ca. 150 g, hvis der ikke er tilsat grøntsager eller æbler.
Til dej med revne grøntsager eller æble tilsættes 250-300 g mel – afhængig af væden.
Dejen må gerne være lidt klisteret.
Dæk skålen med film og lad dejen hæve til dobbelt størrelse, ca 1 time.
Form den til boller og læg dem på bagepapir og lad dem hæve i 30-60 min.
Pensl bollerne med vand eller sammen pisket æg og drys med havregryn, frø, kerner eller nødder.
Bag bollerne ved 200° i ca. 20 min.

Tips: dejen kan også formes til brød og bages i en smurt rugbrødsform (2 l) i ca. 35 min.

Gulerodskage

6 æg
600 g sukker
2 tsk bagepulver
2 tsk natron
2 tsk kanel
2 tsk kardemomme
4 dl olie
ca. 2 l gulerødder
ca. 1 l mel

Æg og sukker piskes.
Resten blandes i.
Fyldes i en stor bradepande.
Bages ved 200° i 35 min.

Chokomuffins med nøddesmag

ca. 20 stk.

150 g smør
1 dl nødder
3 æg
2 dl sukker
2½ dl hvedemel
2 spsk kakao
1 tsk vanille sukker
1 tsk bagepulver

Smelt smør og køl af.
Sæt ovnen på 200°.
Rist nødder og fjern skal og hak dem fint.
Pisk æg og sukker let og luftigt.
Bland mel, kakao, bagepulver og vanille med hakkede nødder og rør det sammen med æggeblandingen.
Til sidst tilsættes smeltet smør.
Fyld forme ca 2/3 op og bag kagerne i ovnen i ca. 10 min.

Svensk hamburgerryg

1 Hamburgerryg
1 tsk citronsaft
1 dl honning
1½ dl brun farin

Rør honning, brun farin og citron saft sammen.
Sæt hamburgerryggen i en bradepande, og fordel honningmassen over.
drys med appelsinskal eller citron.
steg den i ovnen ved 120° ca. 2 timer
stegetermometer viser min. 75°

Kanelkage

450 g blød margarine
750 g brun farin
6 æg
750 g hvedemel
6 tsk bagepulver
3 tsk natron
9 tsk kanel
6 tsk vanillesukker
6 dl æblemos
200 g hakket chokolade

Glasur:
500 g flormelis
10 spsk kakao
7½ spsk kogende vand

Margarine og sukker røres sammen.
Æg røres i.
De tørre ingredienser røres i.
Æblemos og chokolade røres i.
Dejen hældes i en smurt bradepande (ca. 40×40 cm)
Bages ca. 40 min. ved 200 º.

Glasuren røres sammen og smøres over kagen  når den er kølet af.