Pasta med kylling og citron

2 pers.

Lidt olie til stegning
Skallen og saften af 1 citron
2 kyllingfilet
3 fed hvidløg
1 pose frisk spinat
Håndfuld basilikumblade
3 spsk. marscarpone ost
½ dl. vand
½ dl. fløde
håndfuld parmesan
salt, peber
½ pk. pastariget citron pasta

Sæt gryde med vand over til pasta, husk salt. Steg Kyllingefileter på panden. Tag dem af panden, når de er færdige. Hak hvidløg og steg det let, tilsæt spinat, rør rundt, tilsæt marscapone, citronskal, citronsaft og lad det simre 1 min. (sæt pastaen over og kog i 2 min.) tilsæt basilikumblade, Parmesanost og lidt vand og fløde. Smag til med salt og peber, vend det hele godt rundt. Den nykogte pasta tages op fra kogevandet og direkte ned i retten og vendes rundt under svag varme 1-2 min. til retten sætter sig. Retten er klar til servering.

æblemazarin

250 g. mel
200 g. smør
75 g. sukker
4-5 spsk. fløde

fyld:

100 g marcipan
75 g. smør
3 spsk. sukker
1 æg
2-3 æbler

pynt:

æg til pensling
1 pose mandelspåner

Findel smørret i melet og bland sukkeret i. Tilsæt fløden og saml dejen. Rul 2/3 af dejen ud til en rund plade. Beklæd en smurt tærteform hermed. Riv marcipanen på den grove side af råkostjernet og rør det sammen med smør, sukker og æg. Fordel det på dejen, kom æblerne på. Rul resten af dejen ud og læg det over som låg.skær nogle ridser eller huller i dejlåget, så dampen kan slippe ud under bagningen. Pensl med æg og drys mandelspåner på.

Bages ved 200 grader i 25-30 min.

Rosé kylling

1 kylling
smør ( til stegning)
salt, peber
½ dl. sød sherry
lidt persille
3 tsk. rosé peber
3 dl. snittet porre
1 rød peberfrugt i tern
2 dl. creme fraiche

Sådan gør du:
Parter kyllingen.
Brun kyllingen i smør på en stegepande.
Drys med salt og peber og læg over i en gryde.
Kom rosépeber, porre, peberfrugt og sherry ved.
Lad kyllingen simre under låg i 15-20 minutter.
Bland creme franichen i og drys fint hakket persille over.

Kartofler med dildolie

4 pers.

1 kg. små nye kartofler

Dildolie:

4 spsk. hakket dild

2 spsk. hvidvinseddike

3 spsk. olivenolie

1 tsk. salt

Tilbehør: tomatsalat og krebinetter.

  1. kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
  2. Pisk ingredinserne til dildolien sammen, og kom olien over de nykogte, varme kartofler. Server retten med tomatsalat og krebinetter.

Ristede kartofler med bacon, timian og persille

4 pers.

1 kg. små nye kartofler

125 g. bacon i skiver

1 spsk. friske timianblade

1 bdt. grofthakket persille

evt. 1 spsk. hvidvinseddike

salt, peber

Pynt: lidt persilleblade og evt. timianblomster

  1. Kog kartoflerne i letsaltet vand, til de netop er møre. Afdryp dem i en sigte.

2. Steg baconskiverne sprøde, lad dem dryppe af på køkkenrulle. Svits kort kartoflerne i ca 1 spsk. baconfedt. Vend timian og persille i. Smag til med hvidvinseddike, hvis du vil have retten lidt syrlig ellers bare med salt og peber. Pynt med persille og evt. timianblomster.

tomatsalsa med hot og spicy oregano

4 store tomater

1 rød chili

hvidløg

skalotteløg

olivenolie

sherrryeddike

1 tsk. tomatpure

1 dåse flåede tomater

chili oregano

skær tomater i tern, hak hvidløg og skalotteløg og sauter det af i en gryde med olivenolie. Tilsæt tomatpure og flåede tomater. Flæk en rød chili, fjern kernerne og hak den. Tilsæt chilien til salsaen evt. lidt i af gangen, hvis du ikke vil have den for stærk. Smag til med salt, peber og en smule sukker. Blend den så den stadig er lidt grov og smag til med sherryeddike. Til sidst røres hakket chili oregano i.

lussekatter

100 g. smør

2.5 dl. kvark

50 g. gær

5 dl. mælk

1 g. safran

12-14 dl. mel

½-1 dl. sukker

rosiner

Smelt smøret og varm mælken til 35 grader . opløs gæren og kom safran i. Bland sukker og mel i til dejen har en løs konsistens. lad det hæve i 30-40 min. ælt dejen og del den i 30-35 boller. Rul dem ud i pølser og form dem til lussekatter. Tryk en rosin ned midt i hver ende.Lad dem hæve i 30 min. Pensl med æg

Bages ved 225 grader i ca 10 min.


hindbærgrotter

200 g. smør

1 dl. sukker

4,5 dl. mel

1½ tsk. bagepulver

hindbærsyltetøj

muffinsforme

Bland alle ingredienser uden syltetøj til en fast dej. Sæt dejen på køl i 30 min. Del dejen i 16 dele. Rul kugler og læg dem i muffinsforme og lav et hul med tommelfingeren. Fyld med hindbærsyltetøj .

Bages ved 200 grader i 10 min.

figenkugler

400 g. figen

400 g. marcipan

1 skvæt whisky eller andet sprut

400 g. mørk chokolade

Hak fignen og bland den med marcipanen og whisky til en jævn masse. Rul små kugler, sæt dem på køl. Smelt chokoladen og dyp kuglerne i den. Lad det svale.


syltede brombær med rom

450 g brombær

1 dl. vand

½ lime

1 stang vanilje

150 g rørsukker

2 spsk. mørk sirup

½ dl. brun rom

Rens og skyl bærrene. Kog vandet op i en gryde, tilsæt lime i både, den flækkede vaniljestang, sukker og sirup og kog under låg i 5 min. Tilsæt brombærrene, lad det koge op og tag gryden af varmen. Rør rommen i og hæld de syltede brombær i skoldede glas.

Bærrene her er gode som tilbehør til desserter som is og tærter, men også til vildt, fjerkræ og oksesteg.