Hamburgerryg på kartoffelbund med urtesmør

4 personer

Ingredienser:

600 g. kogt hamburgerryg

750 g. kartofler

salt og Peber

2 spsk. smeltet smør

Urtesmør:

75 g. smør

2 stk. knust hvidløgs fed

2 spsk. hakkede persille

1 tsk. Estragon

2 tsk. citron saft

Tilbehør:

Blandet grøn salat

Sådan gør du:

Sæt ovnen på 225 grader

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.

Læg skiverne i et smurt ovnfast fad.

Krydder med salt og peber og hæld smeltet smør over, bag kartoflerne i ovnen i 30 min.

Skær hamburgerryggen i centimeter tykke skiver.

Læg derefter skiverne oven på kartoflerne sæt dem i ovnen i yderligere 15 minuter.

Kryddersmør:

Rør smørret blødt, tilsæt hvidløg, persille og estragon.

Smag til med citronsaft og salt og peber.

Tag fadet ud af ovnen når den er klar og læg en stribe kryddersmør over kødskiverne.

sæt fadet i ovnen yderligere et par min til smørret er smeltet og serveres straks.

Magnussons chokolade Cookies 36-40 stk.

Ingredienser

130 g. hvedemel

150 g. sukker

60 g. smør

2 stk. æg

1 tsk. vanilje sukker

50 g. kakao

1 tsk. bagepulver

1 knivspids salt

125 g. mørk chokolade

florsukker efter behov

Sådan gør du:

Smelt chokolade og smør og lad det svale.

Bland sukker og kakao og pisk æg i et af gangen.

Rør den smeltede chokoladeblanding samt salt og vanilje i dejen.

Tilsæt mel og bagepulver rør grundigt sammen.

Lad dejen hvile 2 timer i køleskabet.

Rul dejen til kugler og rul derefter i flormelis,

Bages ved 180 grader i 10 min.

Flødebollekage med makroner og friske bær

Til 8 Personer

25 stk. makroner

12 stk. flødeboller

4 dl. piskefløde

1 spsk. vaniljesukker

125 g. hindbær

125 g. blåbær

50 g. mørk chokolade

1 spsk. frysetørrede hindbær

UDSTYR

1 firkantet fad, ca. 25 x 15 cm

Knus makronerne groft, og fordel dem i bunden af fadet. Læg flødebollerne med bunden opad oven på makronerne, og giv dem et tryk, så de går lidt i stykker.

Pisk fløde og vaniljesukker til skum i en skål med en elpisker.

Fordel flødeskummet i et jævnt lag oven på flødebollerne. Skyl og tør bærrene, og fordel dem over kagen. Hak chokoladen groft, og drys den over kagen sammen med de frysetørrede hindbær.

Servér straks, eller sæt fadet på køl i et par timer før servering.

Chili-Chokolade-Cookies

Ingredienser

25 g smør

100 g + 50 g mørk chokolade

1 æg

85 g sukker

1/2 tsk vaniljesukker

40 g mel

1/4 tsk bagepulver

1/4 tsk salt

1 tsk chilipulver

Sådan gør du!

Smelt smør og de 100 g chokolade over vandbad.

Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen, og rør chokoladeblandingen i.

Si mel, bagepulver, salt og chilipulver, og hæld det i.

Hak de 50 g chokolade, og vend den i dejen.

Sæt skefulde af dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. (Lav god afstand, så de ikke flyder sammen.)

Bag dine cookies i cirka 12 minutter ved 170 grader.

Cookies’ene er ikke særlig stærke, men har et skønt strejf af chili, der dukker op et par sekunder efter, at du har taget din første bid.

Ønsker du ild på tungen, så dobler du bare mængden af chili.