Karrysuppe med kylling

DSC_2831

Kogetid:  ca. 45 min.
Fryse-egnet
(4-5 personer)
1. kylling
1½ liter lys bouillon (eller vand)
2 tsk salt
1 løg (i skiver)
1 porre (i skiver)
et par bladselleristilke (snittede)
30 g smør
ca. 2 spsk karry
1 stor tomat (i små tern)
2 fed hvidløg (finthakkede)
3 spsk mel
2½ dl piskefløde
brøndkarse (eller andet grønt drys)
Sådan gør du:
Kom den istandgjorte kylling i en gryde med bouillon eller vand. Kog op og skum. Salt tilsættes kun ved vand eller usaltet bouillon.
Kom løg, porre og bladselleri i og kog, til kyllingen er mør (ca. 45 minutter).
Pil skind og ben fra kødet og skær det i små terninger.
Smelt smørret i en gryde og svits karry med. Kom tomat og hvidløg i og lad det snurre kort, før melet røres i.
Tilsæt 2 dl af suppen og kog godt igennem, før det pureres igennem en sigte.
Hæld tilbage i en gryde og spæd med resten af den siede kogelage/ suppe.
Kom fløden i til sidst. Varm suppen igennem, tilsæt kylling og smag til.
Serveres med lidt grønt drys som f.eks. brøndkarse.