Havreboller med drys

12-18 stk.

25 g gær
½ l lunkent vand eller mælk
3 dl havregryn
2 spsk sirup eller farin
1 spsk salt
1 spsk raps eller olivenolie
400-550 g mel

Fyld
½ l revne gulerødder, squash eller æbler og/eller
75 g rosiner, soltørrede bær, hakket tørret frugt, hakket chokolade
75 g hørfrø, solsikkekerner eller hakket nødder

Pynt
evt. 1 æg og gryn, frø, kerner eller nødder.

Rør gæren ud i den lune væske og tilsæt havregryn, sirup, salt og olie.
Rør 250  g. mel i væsken og tilsæt det ønskede fyld.
ælt resten af melet i ca. 150 g, hvis der ikke er tilsat grøntsager eller æbler.
Til dej med revne grøntsager eller æble tilsættes 250-300 g mel – afhængig af væden.
Dejen må gerne være lidt klisteret.
Dæk skålen med film og lad dejen hæve til dobbelt størrelse, ca 1 time.
Form den til boller og læg dem på bagepapir og lad dem hæve i 30-60 min.
Pensl bollerne med vand eller sammen pisket æg og drys med havregryn, frø, kerner eller nødder.
Bag bollerne ved 200° i ca. 20 min.

Tips: dejen kan også formes til brød og bages i en smurt rugbrødsform (2 l) i ca. 35 min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *