Tomatsuppe

Ingredienser:
6 store, modne tomater
3 løg
2 fed hvidløg
Krydderurter efter smag og behag f.eks. persille, kørvel, oregano timian, chili etc.
2-3 laurbærblade
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1 spsk. speltmel
½ liter grøntsagbouillon
Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Pil og hak løgene, pil hvidløg og skyl tomaterne og skær dem i mindre stykker.
Skyl og hak krydderurterne.
Svits løgene kort i olivenolien, drys lidt mel over og tilsæt de hakkede tomater i ca. 2 min.
Tilsæt bouillon, laurbærblade, peber og krydderurter, gem hvidløgene og lidt hakkede krydderurter til sidst.
Lad suppen snurre ca. 10 min., hvorefter hvidløgene tilsættes.
Tag laurbærbladene op, purer suppen og tilsæt evt. lidt fløde eller fåreyogurt.
Server med et drys friske krydderurter og eventuelt groft brød eller fintskåret, ristet rugbrød til.