Små kærnemælksbrød med hvidløg og persille

20141123_145700_DxOVP
Luftige boller evt. til sandwich

ca. 15 stk. pr. portion

50 g. smør
2 dl. mælk
2 dl. kærnemælk
50 g. gær
2 tsk. groft salt
1 spsk. honning
1 fed presset hvidløg
2 dl. frisk, hakket persille
150 g. sigtemel
400 g .hvedemel
Pynt
sigtemel
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt kærnemælken. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted ca. 1 time og 15 min. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 15 stykker og form dem til flade boller (ca. 10 cm i diameter). Lad dem efterhæve på en plade med bagepapir i ca. 15 min. Skær evt. et kryds i hver bolle og drys med sigtemel. Bag brødene midt i ovnen.

Bagetid
Ca. 10 min. ved 225°.