6 pers.
150 g. smør
240 g. hvedemel
125 g. sukker
1 tsk. vanille sukker
½ tsk. ingefær
1 stk. æg
1 spsk. vand
4 stk. pære
Pensling: Vand
Pynt: Sukker
Tilbehør: Flødeskum/ is/cremefraiche
Bagetid: ca. 40 min ved 200 grader.
Skær smørret i mindre stykker og smuldre i melet. Bland sukker, vanille sukke, og ingefær i.
Saml dejen hurtigt med æg og vand. læg dejen koldt 1 time.
Smør en tærteform ca. 23 cm i diameter.
Del dejen i 2 dele, og rul hver del ud i en rund plade, der passer til formen.
Læg den ene del i formens bund, og pres dejen op langs kanten.
Skræl pærerne og flæk dem . tag kernehuset ud og læg de halve pære i formen med den buede side op af, og med stilkenden mod midten.
Læg den anden del plade dej over pærerne og tryk godt til i kanten. pensle med koldt vand og drys med lidt sukker.
Bag tærten midt oven.
Server den lunt.