PASTA PENNE I CREMET GORGONZOLASAUCE MED SPINAT OG Bacon

Opskriften passer som hovedret til to personer eller som forret til 4 personer.

Ingredienser

200 g pasta penne eller anden slags pasta
100 g gorgonzola
2,5 dl Piskefløde
200 g bacon tern
150 g frisk spinat (kan erstattes af frossen)
peber og evt. salt
Kog pastaen efter anvisningen på pakken.

Mens pastaen koger, laves gorgonzolasaucen. Bland gorgonzola og fløde i en gryde, bring gryden i kog, og lad saucen simre indtil osten er smeltet og fløden er reduceret en smule. Smag til med peber og eventuelt en smule salt, men husk at gorgonzolaen gør saucen salt, så vær påpasselig med mængden.

Hak valnødderne groft eller knus kom dem i en pose og giv dem lidt bank med en kagerulle. Rist dem på en tør pande, til de har fået en smule farve.

Skyl spinaten grundigt, hvis der bruges frisk spinat, og kom den i gorgonzolasaucen sammen med den kogte pasta. Vend det hele godt sammen, så spinaten falder sammen, og anret pastaen i en dyb tallerken. Drys de ristede valnødder over.

Tip: Prøv at erstatte valnødder med sprøde bacontern.