Hel kylling i ovn med tomater og hvidløg

Opskriften er til 4-5 personer som hovedret. Server f.eks. lidt sauteret/stuvet kål, kartofler eller en salat til.
Ingredienser:
1 stor kylling af god kvalitet (ca. 1,5 kg – gerne økologisk eller frilands)
1 øko. citron
1 bundt timian
8-10 fed hvidløg
4-5 store solmodne tomater
½ dl hvidvin
Rigeligt smør
Sukker
Salt & peber

Start med at ordne grøntsagerne: skyl tomater, citron og timian. Halver tomaterne og skær citronen groft ud. Pil hvidløgene og knus dem med et knivblad. Hak dem groft og kom halvdelen op i et ildfast fad sammen med tomaterne og halvdelen af timianen. Hæld et skvæt go’ olie henover, drys med sukker, salt og peber og vend det hele godt sammen. Hæld hvidvinen ved.
Dup kyllingen med køkkenrulle – både ind- og udvendig. Krydr med masser af salt og peber, og kom resten af timian og hvidløg ind i den sammen med citronen. Læg kyllingen i fadet med tomater eller på en rist over fadet, og læg et par smørklatter på den. Steg den i midten af ovnen ved 200 grader (ikke varmluft) i 80-90 min. Smør kyllingen med saltet smør en gang hvert 15-30 min. (jo oftere jo bedre).
Tjek om kyllingen er færdig ved at skære forsigtigt ned ved et af lårene. Hvis det er helt klar saft, der løber ud, så er kyllingen færdig. Lad den hvile et kvarters tid og parter den så – lad tomaterne holde sig varme i ovnen imens.
Server kylling og tomater med dit yndlingstilbehør og nyd et godt glas vin til – f.eks. en let rødvin i form af Beaujolais, eller en halvtør hvidvin fra Vouvray.
God appetit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *