Lakseroulade med dildcreme

Man kan lave denne forret i god tid og tage den ud af fryseren, når den skal bruges

Opskrift på lakseroulade med dildcreme

Tid: 30 minutter.
Anretning: 15 minutter
Frysetid: Mindst 2 timer, evt. flere dage
Antal personer: 6

• 400 g røget laks i skiver
• Bagepapir eller madpapir
• Evt. alufolie

Dildcreme:
• 2½ dl cremefraiche 38 %
• Skal og saft af 1 citron, usprøjtet
• ¼ tsk. salt samt friskkværnet peber
• ½ bundt dild

Til anretning:
• 1 spsk. olivenolie
• 1 spsk. friskpresset citronsaft
• 100 g spæde salatblade
• Salt og friskkværnet peber
• ½ bundt dild
• 1 lille glas lakserogn
• Godt brød eller flute

1. Dildcreme: Bland cremefraiche, fintrevet citronskal, 1 spsk. citronsaft, salt og peber sammen i en røreskål. Pisk cremefraicheblandingen til skum med en elpisker, til det ligner flødeskum. Vend hakket dild i, og stil det i køleskabet


Trin 1: Læg halvdelen af lakseskiverne på papiret i en firkant på
ca. 25 x 15 cm. Skiverne skal lappe lidt ind over hinanden


Trin 2: Smør dildcreme i et jævnt lag oven på lakseskiverne

2. Læg et stykke bagepapir eller smørrebrødspapir i ca. 30 cm’s længde på køkkenbordet. Læg halvdelen af lakseskiverne ved siden af hinanden på papiret i en firkant på ca. 25 x 15 cm. Skiverne skal lappe et lille stykke ind over hinanden 

3. Smør halvdelen af dildcremen i et jævnt lag oven på laksefirkanten 

4. Rul laksefirkanten sammen som en roulade fra den lange side – brug en bordkniv til at bøje den yderste kant af laksen ind over dildcremen i starten. Fortsæt med at rulle rouladen sammen ved at hive i papiret foroven. Fold papiret om lakserouladen, og rul den evt. yderligere ind i et stykke alufolie, så den holder bedre på formen 

5. Lav endnu en lakseroulade på samme måde af den resterende laks og dildcreme 

6. Læg lakserouladerne i fryseren i mindst 2 timer, til de er faste nok til at skære 

7. Anretning: Skær lakserouladerne i 1 cm tykke skiver med en skarp kniv. Anret skiverne med det samme taglagt i midten af 6 tallerkener 

8. Bland olie og citronsaft, og vend det i salaten sammen med salt og peber. Fordel salaten oven på lakserouladeskiverne, og pynt med plukket dild og lakserogn. Server med brød eller flute.
 


Trin 3: Rul laks og dildcreme  sammen som en roulade.
Brug en bordkniv til at bøje den yderste kant ind over dildcremen i starten


Trin 4: Fortsæt med at rulle rouladen sammen ved at hive i
papiret foroven


Trin 5: Når rouladen har været et par timer i fryseren, kan du
skære den i 1 cm pæne, tykke skiver med en skarp kniv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *