Ingredienser:
800 gram Kartofler
200 gram Porre
50 gram Smør
1 laurbærblade
15 dl. Hønsebouillon
1 dl. Piskefløde
Salt
Peber. hvid
1 fed Hvidløg
Topping:
150 gram Bacon i tern
0.5 dl. Purløg, frisk
Forklaring:
Kartoflerne skrælles og skæres i mindre stykker, porrerne renses og snittes fint.
Damp kartoffelstykker og porrer i smør i ca. 6 – 8 minutter.
Tilsæt bouillon og laurbærblad og lad kartoflerne koge i ca. 25 minutter.
Suppen blendes og sigtes, kommes i en gryde og koger op. Tilsæt fløde. Smag til med hvidløg, salt og peber.
Bacon i tern eller skiver ristes i ovnen ved 210 grader til det er sprødt. Lægges herefter på fedtsugende papir til det er afkølet.
Server suppen i varme suppeskåle og drys purløg og bacon på toppen.
Server med brødcroutons eller brød.