Koteletter og bacon i fad

DSC_0030

4 Personer

  • 10 g smør
  • 4 svinekoteletter
  • 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 450 g champignoner i kvarte
  • 1 finthakket zittauerløg
  • 125 g fintstrimlet kalkunbacon
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 1 spsk hvedemel
  • 12 dl Karolines Køkken®Madlavningsfløde 18%
  • 12 tsk groft salt
  • 14 tsk cayennepeber

Tilbehør

  • 320 g løse ris, parboiled
  • 400 g haricots verts

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun koteletterne i ca. 1 min. på hver side. Tag dem af panden, læg dem i et ovnfast fad og drys med salt og peber.

Hæld tomaterne i en sigte. Svits champignoner, løg, bacon og hvidløg i ca. 3 min. Rør hvedemel og ¼ dl af fløden sammen. Rør derefter resten af fløden i og kom det sammen med de afdryppede tomater, salt og cayennepeber i champignonblandingen. Bring saucen i kog og kog den ved jævn varme og under omrøring ca. 2 min. Hæld grønsagssaucen over koteletterne og steg dem midt i ovnen.

Tip

Retten kan tilberedes uden cayennepeber.

Stegetid

Ca. 25 min. ved 200°.