4 Personer
- 10 g smør
- 4 svinekoteletter
- 1⁄2 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 1 dåse hakkede tomater
- 450 g champignoner i kvarte
- 1 finthakket zittauerløg
- 125 g fintstrimlet kalkunbacon
- 2 små knuste fed hvidløg
- 1 spsk hvedemel
- 1 1⁄2 dl Karolines Køkken®Madlavningsfløde 18%
- 1⁄2 tsk groft salt
- 1⁄4 tsk cayennepeber
Tilbehør
- 320 g løse ris, parboiled
- 400 g haricots verts
Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun koteletterne i ca. 1 min. på hver side. Tag dem af panden, læg dem i et ovnfast fad og drys med salt og peber.
Hæld tomaterne i en sigte. Svits champignoner, løg, bacon og hvidløg i ca. 3 min. Rør hvedemel og ¼ dl af fløden sammen. Rør derefter resten af fløden i og kom det sammen med de afdryppede tomater, salt og cayennepeber i champignonblandingen. Bring saucen i kog og kog den ved jævn varme og under omrøring ca. 2 min. Hæld grønsagssaucen over koteletterne og steg dem midt i ovnen.
Tip
Retten kan tilberedes uden cayennepeber.
Stegetid
Ca. 25 min. ved 200°.