Ingredienser:
Karrysovs:
200 gram Løg
125 gram Bacon i skiver
1 spsk. Karry
70 gram Tomatpure. koncentreret
2 spsk. Hvedemel
3 dl. Hønsebouillon
175 gram Ananas. konserves
1 Kylling hel
1.5 spsk. Hvedemel
1 tsk. Salt
0.5 spsk. Karry
25 gram Smør
2 Æbler
Tilbehør:
7 dl. Vand
4 dl. Ris
1 tsk. Salt
Forklaring:
Karrysovs:
Begynd med sovsen, så den er klar, når retten skal sættes i ovnen. Skræl og hak løget. Skær baconen i strimler. Svits løg og bacon sammen et par minutter. Strø karry over og lad det svitse med et øjeblik. Bland mel og tomatpuré i. Tilsæt bouillon og væde af ananasen og lad det koge sagte i ca. 10 minutter. Smag til med salt og kom ananasterningerne i.
Del kyllingerne i portionsstykker. Bland mel, salt og karry i en plastikpose. Læg nogle kyllingestykker ad gangen i posen, ryst den så melblandingen helt dækker stykkerne. Gør det samme med resten af stykkerne.
Brun kyllingestykkerne i fedtstoffet og læg dem i et ovnfast fad.
Hæld karrysovsen over. Sæt retten i ovnen i ca. 35 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.
Garner fadet med små æbleskiver efter ca. halvdelen af tiden.